Vtáčie mlieko, dezert nášho detstva
Čas prípravy: asi 20 minút
Počet porcií: 4
Prísady:
-
500 ml mlieka
-
bielky z troch vajec
-
10 g cukru
-
1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
-
300 ml mlieka
-
40 g cukru
-
½ KL mletej škorice
Príprava:
-
Na prípravu dezertu vyšľaháme bielky spolu s 10 g cukru a nakoniec zľahka vmiešame škoricu. 500 ml mlieka zahrejeme do varu. Lyžičkou vykrajujeme zo sladkých bielkov „obláčiky“ a vkladáme do vriaceho mlieka. Niekoľkokrát „obláčiky“ v mlieku obrátime a ihneď vyberáme z mlieka do studenej nádoby.
-
Puding rozmiešame v 300 ml mlieka, pridáme 40 g cukru a zmes nalejeme do mlieka, v ktorom sme pripravovali „obláčiky“. Riedky puding varíme 1 minútu, počas varu môžeme pridať 1 PL rumu kvôli vôni.
-
Puding rozdelíme do hlbokých tanierov a na povrch poukladáme „obláčiky“.