Recepty 

Vtáčie mlieko, dezert nášho detstva

Čas prípravy: asi 20 minút

Počet porcií: 4

Prísady:

  • 500 ml mlieka

  • bielky z troch vajec

  • 10 g cukru

  • 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker

  • 300 ml mlieka

  • 40 g cukru

  • ½ KL mletej škorice

Príprava:

  1. Na prípravu dezertu vyšľaháme bielky spolu s 10 g cukru a nakoniec zľahka vmiešame škoricu. 500 ml mlieka zahrejeme do varu. Lyžičkou vykrajujeme zo sladkých bielkov „obláčiky“ a vkladáme do vriaceho mlieka. Niekoľkokrát „obláčiky“ v mlieku obrátime a ihneď vyberáme z mlieka do studenej nádoby.

  2. Puding rozmiešame v 300 ml mlieka, pridáme 40 g cukru a zmes nalejeme do mlieka, v ktorom sme pripravovali „obláčiky“. Riedky puding varíme 1 minútu, počas varu môžeme pridať 1 PL rumu kvôli vôni.

  3. Puding rozdelíme do hlbokých tanierov a na povrch poukladáme „obláčiky“.

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články